Sådan stopper du parkeringsvagten i at udskrive parkeringsbøden

Sådan stopper du parkeringsvagten i at udskrive parkeringsbøden

Kan jeg stoppe en parkeringsvagt i at udskrive en bøde?

Det skal først nævnes, at artiklen som udgangspunkt er rettet mod almindelige personbiler. Der gælder anderledes regler for hvordan parkeringsafgiften bliver pålagt når der er tale om f.eks. busser og lastbiler.

Det følger af Københavns Kommunes interne vejledning for pålæggelse af parkeringsafgifter, at bilisterne faktisk godt kan slippe for at tage i mod parkeringsbøden. Det følger af reglerne, at parkeringsvagten først har pålagt parkeringsbøden når den sidder under vinduesviskeren, eller har overgivet den til føreren. 

Du har derfor lov til at sætte dig ind i din bil mens parkeringsafgiften, bliver udskrevet, og køre fra stedet.  Det vil derfor også være ulovligt for parkeringsvagten at blokere din vej, for at afskærer dig fra at køre fra stedet.

Hvis du nu alligevel modtager en parkeringsafgift, så anbefales det at du klager til den pågældende kommune som har udstedt parkeringsafgiften. Du kan benytte dig af nedenstående formulering:

Til rette vedkommende,

Jeg har d.d modtaget en parkeringsafgift. Parkeringsvagten var i gang med at udskrive parkeringsafgiften, men denne nåede ikke at påsætte parkeringsafgiften før jeg var kørt.

Det følger af reglerne for udstedelse af parkeringsafgifter, at parkeringsafgiften først er pålagt når denne er anbragt på køretøjet eller overgivet til føreren. Det følger derfor heraf at i de situationer, hvor en bilist kommer tilbage til køretøjet med henblik på straks at borttransportere køretøjet, uden at parkeringsvagten har færdiggjort arbejdet med udfærdigelsen og udskrivelsen af parkeringsafgiften, at parkeringsvagten ikke kan pålægge en parkeringsafgift. 

Da min situation falder indenfor ovenstående, så skal parkeringsafgiften annulleres.

Med venlig hilsen

XXX

 

Kan du lide denne artikel?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest

Efterlad en kommentar

Læs mere