Reglerne for antallet af parkeringsskiver og elektroniske parkeringsskiver

Reglerne for antallet af parkeringsskiver og elektroniske parkeringsskiver

Hvem skal betale, hvis min elektroniske parkeringsskive går i stykker?

Det er bilistens eget ansvar at den elektroniske parkeringsskive fungerer korrekt. Det vil derfor være spild af tid at klage til parkeringsselskabet, hvis din parkeringsskive løber tør for strøm under din parkering. Det er derfor vigtigt når du køber en elektronisk parkeringsskive, at den skal kunne fortælle dig når den er ved at løbe tør for strøm. Ligesom det også er vigtigt at være opmærksom på, om den automatiske parkeringsskive selv skifter mellem sommer og vintertid.

Du kan forsøge at klage til producenten, hvis det viser sig at parkeringsskiven er defekt. Dette vil sige, at den lider af en fejl som ikke skyldes at du har glemt at skifte batteriet. Ved udfærdigelse af klage til producenten er du meget velkommen til at tage kontakt til os, hvor vi vil kunne hjælpe dig hele vejen.

Der er dog i få tilfælde, et lille smuthul i forhold til p-skiver der ikke virker, eller som er løbet tør for strøm

Den klare hovedregel er, at du ikke kan parkere lovligt, uden gyldig p-skive. Hvis du først ved parkering opdager, at din p-skive er i stykker eller er løbet tør for strøm, skal du anvende en manuel p-skive, såfremt du har en liggende i bilen (herefter overdækkes eller fjernes den anden p-skive, så du ikke har to i bilen).

Hvis parkeringen er foregået på kommunalt område, er det dog antaget, at en seddel med ankomsttidspunktet og reg. nummer, der ligger synligt i forruden, er tilstrækkeligt. Det anses sådan, fordi kommunale parkeringsvagter skal følge et forsigtighedsprincip, samt god konduite, og det er disse principper der gør, at de skal være tilbageholdende med at pålægge parkeringsafgift på køretøjer, der har anvendt en seddel i forruden.

 

Det er vigtigt at bemærke, at det kun er muligt, hvis der ikke i forvejen er en p-skive i bilen, eller hvis denne er i stykker, uanset om der er tale om en elektronisk eller manuel p-skive.

Kan jeg få en parkeringsafgift, hvis jeg har mere end én parkeringsskive?

Det følger af loven for offentlige parkeringsselskaber, at du kun må have én parkeringsskive i bilen. Du vil derfor kunne risikere at få en parkeringsafgift hvis du f.eks. køber en automatisk parkeringsskive, og glemmer at fjerne den gamle – dette uanset om den nye eller gamle, er en elektronisk eller manuel. 

Kan du lide denne artikel?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest

Efterlad en kommentar

Læs mere