Spørgsmål og svarMin P-billet var faldet/gledet ned – kan jeg få annulleret parkeringsafgiften?
Allan Sønderskov DarréAllan Sønderskov Darré Staff asked 3 år ago

Det skal være muligt for parkeringsvagten at dokumentere, at parkeringsbilletten er gyldig. P-billetten skal derfor være synlig og læsbar ved kontrollen, ligesom den skal være placeret i forruden som foreskrevet.

Er man så uheldig at afgiften er gledet ned, er der nogle forskellige faktorer der måske kan gøre, at din afgift kan annulleres.

Som udgangspunkt, vil det ikke være muligt for parkeringsvagten at kontrollere billetten hvis denne er faldet ned, hvorfor det som udgangspunkt ikke er muligt at få eftergivet/annulleret kontrolafgiften (parkeringsafgiften).

Hvis det er sket på offentligt område, har parkeringsvagten dog en vis forpligtelse til at undersøge dit køretøj, hvilket betyder, at afgiften ikke bør pålægges (eller bør eftergives) såfremt det kan bevises, at denne stadig var synlig og kontrollerbar, selvom den var gledet ned.

Angående privat parkering, er der en dom fra Østre landsret (2014) der siger, at der pga. visse nærmere omstændigheder var tale om et urimeligt aftalevilkår ved krav om billettens placering i forruden, da den stadig var mulig at kontrollere efter den var gledet ned på forsædet.

Så selvom de private selskaber som udgangspunkt ikke vil eftergive en afgift der er faldet ned, så siger praksis på området noget andet, under nærmere angivne omstændigheder.

Your Answer

3 + 4 =