Pressemeddelelse 1

Stefan og Sarah tager kampen op mod de parkeringsselskaberne

Stefan Hühne og Sarah Christoffersen, der begge læser jura på Syddansk Universitet i Odense, har netop startet en virksomhed, hvor de som de første tager kampen op mod uretfærdige parkeringsafgifter, ved hjælp af teknologi og innovation.

Hvem har ikke prøvet at få en parkeringsafgift, som man ikke har fortjent? Første reaktion er irritation og raseri, men til sidst betaler man afgiften – også selvom den er udstedt på et fejlagtigt grundlag. Ganske enkelt fordi man ikke orker at tage kampen op. Men det er slut nu.

Jur Nordica ApS kommer nemlig de mange forurettede billister til hjælp.  Jur Nordica ApS er firmaet bag hjemmesiden www.parkeringsafgift.dk, der er grundlagt af to kandidatstuderende fra Odense, som mener, at parkeringsselskaberne er blevet for grådige og ofte uretfærdige når de udsteder parkeringsafgifter.

”Vi har en passion for retfærdighed, og vores mål er at give borgerne en stemme i et system, den enkelte ellers ikke har mulighed for at gennemskue, siger Stefan Hühne, CEO hos Jur Nordica ApS.”

Der er samlet retspraksis fra flere hundrede domme og afgørelser, og det unge team har på baggrund af disse skabt et program som på forhånd kan afgøre lovligheden af parkeringsafgiften. Det er på baggrund af dette program, at de kan tilbyde rådgivning til priser som alle kan være med på.

No cure - No pay

Brugervenlighed er i højsædet på parkeringsafgifter.dk, hvor borgere med parkeringsafgiften i hånden nemt kan udfylde et skema. Når skemaet er udfyldt, bliver sagen taget under lup af folkene bag Jur Nordica, som herefter giver deres bedømmelse af sagen. Borgeren får herefter en hurtig og gratis vurdering af, om der er grundlag for at klage.

”Vi ønsker at gøre det let og smertefrit at klage over sine parkeringsafgifter, og derudover udvikler vi hele tiden vores system, så sagsbehandlingstiden bliver så kort som overhovedet muligt, fortæller Stefan Hühne.”

Servicen kører efter et No Cure – No Pay-princip. Det betyder, at også de personer, der er i tvivl om hvorvidt parkeringsafgiften er berettiget, kan rette henvendelse, uden det koster dem noget. Folkene bag parkeringsafgift.dk giver en umiddelbar vurdering af sagen, og hvis man herefter ønsker at benytte sig af tjenesten, skal man først betale et lille beløb – når sagen er vundet.

Alle skal have ret til hjælp

 Jur Nordica har en vision om at skabe flere projekter inden for det område, man vil kalde ”småsager”. Det er det område, som for den almindelige dansker giver irritation i hverdagen, men som tager uendelig lang tid at sætte sig ind i. Det er samtidig også den slags sager, som advokater eller lignende rådgivere ikke vil tage sig af, da det ikke kan svare sig rent økonomisk. Det er ligeledes sager som retshjælpsforsikringen normalt ikke fuldt dækker.

Hos Jur Nordica ApS er småsagerne dog et spørgsmål om principper. Selvom bødestørrelserne ved parkeringsafgifterne ofte er til at overkomme, så er det bare en rigtig træls situation at stå i, og det er ”dumme penge” at skulle betale, hvis man rent faktisk har overholdt skiltningen og diverse regler.

Teamet bag Jur Nordica ApS er overbevist om, at parkeringsområdet ikke er det eneste område, hvor folk ender med at bruge ”dumme penge” fordi de ikke kender deres rettigheder. Derfor stopper teamet ikke her, og der er flere projekter i ærmet som snart vil se dagens lys.