Nyt parkeringsklagenævn

Nyt parkeringsklagenævn

Det nye parkeringsklagenævn, er et parkeringsnævn hvor du som bilist kan klage over PRIVATE parkeringsafgifter. Det vil sige parkeringsafgifter, som er afgivet af et privat parkeringsselskab og ikke af en kommunal parkeringsvagt.

Det fremgår af den enkelte parkeringsafgift, om der er tale om en kommunal eller privat parkeringsafgift. Ideén med parkeringsklagenævnet er, at det for almindelige mennesker skal blive nemmere at klage over uretfærdige parkeringsafgifter. Udgangspunktet er derfor, at man gennem parkeringsklagenævnet kan undgå at anlægge en retssag, når parkeringsselskabet ignorere eller blankt afviser dine klager.

Parkeringsklagenævnet har dog ikke været gode nok til at oplyse bilisterne om hvordan klagen skal indgives, hvilket har resulteret i at størstedelen af sagerne indbragt for parkeringsklagenævnet, bliver afvist på grund af formelle mangler. Dette fremgår bl.a. af Finans.dk.

Betingelser for at kunne klage

For at undgå at få afslag på grund af formelle mangler, fordi man ikke opfylder kravene eller betingelserne for at kunne klage, har vi lavet en liste over de forskellige krav som du skal opfylde, for at kunne klage: 

  • 1) Du kan først klage til parkeringsklagenævnet, efter du har klaget til det private parkeringsselskab som har givet dig en parkeringsafgift. Du kan herefter klage, når du har fået en afvisning. Hvis parkeringsselskabet ignorerer dig, så kan du først klage efter 3 måneder til parkeringsklagenævnet.
  • 2) Parkeringsklagenævnet gælder KUN for private parkeringsselskaber. Du skal derfor ikke klage hvis parkeringsafgiften er udstedt af kommunen
  • 3) Parkeringsklagenævnet behandler kun parkeringsafgifter udstedt efter d. 01-07-2018 eller senere.
  • 4) Der er et klagegebyr som koster 175 kroner, som tilbagebetales hvis du vinder sagen.

Hvis din parkeringsafgift opfylder ovenstående betingelser, så KLIK HER FOR SKABELON TIL KLAGE, eller kontakt os og vi overtager din sag og klager på dine vegne.

Kan du lide denne artikel?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest

Efterlad en kommentar

Læs mere