Har fået en parkeringsbøde, mens jeg hentede parkeringstilladelse

Har fået en parkeringsbøde, mens jeg hentede parkeringstilladelse

Er det lovligt at jeg har fået en parkeringsafgift mens jeg hentede parkeringstilladelsen?

Det følger af domspraksis fra Østre Landsret (Østre Landsret B-638-13) og udtalelser fra FDM, at du skal have rimelig tid til at hente din parkeringsbillet, f.eks. i form af et gæstekort, før parkeringsvagten kan udskrive en parkeringsafgift.

Det fremgår af den nævnte landsretsdom, at hvis parkeringsselskabets interne observationstid på eks. 10 minutter skal kunne opretholdes, så skal tiderne som minimum fremgå af skiltningen på parkeringspladsen. Det skal dog understreges, at en tavle med oplysninger om observationstid, ikke kan fravige kravet om “rimelig tid” – Observationstiderne kan derfor svinge meget fra parkeringsplads til parkeringsplads, alt efter hvor langt der er til det sted, hvor man skal hente parkeringstilladelsen. 

I den pågældende sag blev der også argumenteret for, at der bør være skiltet med hvor man kan hente parkeringstilladelsen, for at give bilisten en reel mulighed for at skaffe tilladelsen inden for den givne frist.

Dette betyder, at hvis der ikke er skiltet med en observationstid samt oplysninger om hvor tilladelsen kan hentes, så afgøres spørgsmålet om om afgiften er berettiget ikke ud fra parkeringsselskabets interne regler, men om der er brugt “rimelig tid” til at hente en tilladelse. 

Hvis du har fået en parkeringsafgift mens du hentede parkeringstilladelsen, så skal du i din efterfølgende klage lægge vægt på:

  • Hvor lang tid tog det fra parkeringspladsen til stedet hvor du kunne hente billet eller gæstekort?
  • Var der manglende skiltning af parkeringsvagtens observationstid?
  • Henvis til sidst i klagen til ”Østre Landsret B-638-13”

Du er meget velkommen til at skrive til os, hvis du vil slippe for besværet. Så overtager vi sagen og klager på dine vegne.

Kan du lide denne artikel?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest

Efterlad en kommentar

Læs mere